Norveçli dünyaca ünlü masal anlatıcısı ve akademisyen Heidi Dahlsveen, Türkçe Departmanı Uluslararası Masal Buluşması kapsamında Hisar okullarındaydı.

Ulusların ve bireylerin kültürel gelişimine kaynaklık eden; kişinin yaşamında tanıdığı ilk edebi tür, ilk kurgu, ilk yaratı ve hayal dünyasına açılan ilk kapı olması bakımından masalların tüm türler içinde özel bir yeri vardır.

Kendi kültüründeki masalların zenginliğiyle büyüyen öğrencilerimizin; farklı kültürlerin masallarını da tanımasını, öğrendiklerini ve deneyimlerini içselleştirerek donanımlı dünya insanı olarak gelişimini hedefliyoruz.

İşte bu sebeple düzenlenen etkinliğimizde 6 Sınıf öğrencilerimiz Heidi Dahlsveen’den Norveç masalları dinlediler.