5 – 7 Aralık tarihleri arasında Hisar Lisesi öğrencileri İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleşen İnovasyon Fuarı‘na katıldı. Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin düzenlediği bu etkinliğe 9 öğrencimiz, 6 farklı proje ile katıldı. Öğrencilerimiz; Lisa Kilercioğlu, Nehir Altıparmak, Yekta Ataözden, Liora Nasi, Fatih Aktaş, Mert Bozfakıoğlu, Mehmet Can Alaca, Can Özdemir ve İlayda Özaltan projelerini ziyaretçilerle paylaştılar.

Bu projeler; Drone, Planeterium, Clock, Extork, Flappy Bird Konsol Oyunu ve Poseidon Mission.

Öğrencilerimiz projelerini nasıl anlatıyor peki?

Yapılan projelerin birbirinden farklı konu ve amaçları vardı. Planetarium projesinde gökyüzündeki 2000’i aşkın yıldızı Unity’den gerçeğine göre oranlanmış ve gerçek parlaklığıyla çizdik. Bir projeksiyon ile bunları kendi yaptığımız Planetarium’un içine yansıttık. Kullandığımız Leap Motion sensörü ile el hareketleri aracılığıyla yıldızlar arasında gezinti yapılabiliyor hale getirildi.

Clock projesinde ise normal saatlerden farklı bir sisteme sahip olan bir saat yapıldı. Üstündeki kırmızı ledler saati, yeşil ledler dakikanın ilk hanesini ve sarı ledler dakikanın ikinci hanesini gösterir. Örneğin saat 4.32’yi gösterdiğinde dördün üstündeki kırmızı led, üçün yanındaki yeşil led, ikinin yanındaki sarı led yanar.

Flappy Bird Konsol oyunu telefon için yapılmış Flappy Bird oyununun atari haline çevrilmiş versiyonudur.

Poseidon Mission ise MIT App Inventor ile Android telefonlar için geliştirilmiş bir oyundur. Amacı, 4 – 6 yaş arası çocuklara kodlama mantığını öğretmektir.