Bu yıl ilk defa Hisar orta okulunda Uzay Kampı Türkiye ile ortaklaşa olarak NASA temelli “Future Explorers Programı- Geleceğin Kaşifleri Programı gerçekleştirilmektedir.

FEP çalışmaları öğrencilerin Teknoloji, Mühendislik, Sanat, Matematik (STEAM) ve 21. yüzyıl becerilerini geliştirmeyi amaçlanmıştır.

Fen Bilimleri öğretmenlerimiz Banu Aykın Köylüer ve Nuray Kallı tarafından IT bölümünün desteği ile yürütülen FEP programı üç temel aşamadan oluşmaktadır:

1. Nasa Temelli Eğitim aktiviteleri,

2. Space Camp Türkiye ile video konferanslar

3. Uzay Kampı Türkiye Geleceğin Kaşifleri Zirvesine katılacaklar

İlk iki aşamayı tamamlayan öğrencilerimiz FEP çalışmalarındaki deneyimlerini bu çalışmayı yürüten diğer okullardaki akranları ile paylaşmak ve yeni deneyimler kazanmak üzere Ağustos 2016’da Uzay Kampı Türkiye Geleceğin Kaşifleri Zirvesine katılacaklardır. Bu zirvede öğrencilerimiz Norveç Stavanger Üniversitesi Eğtim Fakültesi’nden eğitimci Prof. Dr. Inge Christ ve astronot Dorothy M. Metcalf-Lindenburger ile tanışma ve onların deneyimlerinden yararlanma fırsatı yaklayacaklardır.