Öğrencilerimizin teknolojinin çeşitli alanlarında sahip oldukları becerileri ve bilgiyi paylaşmak ve yaymak fikriyle ortaya çıkan ve Hisar CS öğrencileri tarafından bu yıl 2.si düzenlenen Hisar Coding Summit 9 Nisan 2016’da gerçekleşti. “Öğrencilerden öğrenmek isteyen herkese/Fom students to everyone who would like to learn,” mottosu ile yola çıkan Hisar CS ekibi, farklı okullardan ve yaş gruplarından programlama konusunda kendini geliştirmek isteyen katılımcılar ile tüm gün çeşitli atölyeler gerçekleştirdiler:

  • Arduino Atölyesi
  • Raspberry Pi ile Python Atölyesi
  • Unity ile Maya Atölyesi
  • Mobile Uyuglamalar:Mit AppInventor/ Game Looper Atölyesi
  • Scratch & Makey Makey Atölyesi

Atölyelerin bitiminde, öğrencilerimizin hazırladığı ilgili atölye kitapçıkları ile gün boyu yapılan çalışmaların çıktıları ve sertfikalar katılımcılara dağıtıldı. Öğrencilerimiz, etkinliklerde atölyeler arasında elektronik atıkları kullanarak bir techart çalışması yürüttüler ve katılımcılara minik bir konser verdiler. Hisar Coding Summit etkinliği ayrıca canlı olarak Periscope’ta yayınlandı ve birçok kişi tarafından takip edildi.

Etkinlik bitiminde, geri bildirimler hepimizi gururlandırdı, tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.