6. sınıf öğrencilerimiz 28-30 Mayıs 2016 tarihlerinde İzmir Uzay Kampı’nın “Yıldızlar ve Gezegenler Macerası – İngilizce” programına katıldılar ve uzay bilimleri alanında eğitim aldılar. İki günlük programın içeriğinde uzay simülasyonları, uzay ve uzay görevleri ile ilgili aktiviteler, bilim ve astronomi konuları ve takım kurma aktiviteleri yer aldı. Bu aktivitelerin içeriklerinden bazıları uzayda yaşama ve çalışma hissini veren simülatörlerin kullanılması, roket biliminin temelleri, roketi yapımı ve fırlatılması, teleskop gözlemi, digital planetaryum ile gezegenler, güneş sistemimiz, yıldızlar ve takım yıldızları hakkında bilgilendirme, Mars gezgini simülatörüyle sanal Mars keşfiydi.

Uzay Kampı Türkiye gezisi, 6. sınıf Fen Bilimleri dersi kazanımlarına destek sağlayarak öğrencilerin bilimsel düşünce, takım çalışması, sorun çözme ve liderlik gibi 21. yüzyıl becerilerini geliştirmelerine de olanak sunmaktadır.