6-13 Haziran Ortaokul Şenliği kapsamında, bugün Fen Bilimleri Günü/Science Day etkinliklerimiz gerçekleşti. Öğrencilerimiz sanal gerçeklik gözlükleri ile hücreyi keşfedip, kendi hologramlarını hazırlarken, Nasa Temelli Future Explorers programına devam eden öğrencilerimiz uzay bilimleri alanındaki çalışmalarını uygulamalı ve oyun temelli olarak arkadaşları ile paylaşma fırsatını yakaladılar. Gelecekte Ay’da kurulduğu varsayılan uzay üssüne en ekonomik ve hasarsız bir şekilde malzeme göndermeyi simüle eden “Lunar Egg Prize” etkinliği ile kendi uzay araçlarını tasarladılar. Astronot x Ablative Shielding etkinliği ile uzay araçlarının Dünya’ya dönerken karşılaştıkları ısınma sorununa yönelik tasarımlarını hayata geçirdiler. Robotik etkinlikleri ile Sumo yarışları yapıp, ışık izleyen robotlar vb. araçların çalışma prensiplerini gözlemleyip, çalıştırdılar. Ayrıca öğrenciler “Go Wild For Life” teması ile kayıt oldukları Dünya Çevre günü etkinliklerinde arkadaşlarına atölyeler yaparak 5 Haziran Çevre gününü kutladılar ve çevre konusunda ortak bir bilinç oluşturmayı amaçladılar. Öğrencilerimizden oluşan Fen korosu Uzay ve Çevre temalı şarkılar söyleyerek Science Day’e ayrı bir renk kattılar.