Hisar’ın profesyonel gelişime olan bağlılığının bir uzantısı olarak 2013 yılında başlayan The Buffalo State, The State University of New York Multidisipliner Çalışmalar Yüksek Lisans programı Haziran 2016’da ilk mezunlarını verdi. Akademik kadromuzun 11 üyesi derslerini tamamlayarak diplomalarını Buffalo State, The State University of New York adına David Cardenas’tan aldılar. Birer dönem boyunca çevrimiçi iki zorunlu derse ek olarak alınan 24 kredilik sekiz ders, Hisar kampüsünde SUNY öğretim görevlileri tarafından verildi. The Buffalo State SUNY’nin Multidisipliner Çalışmalar Yüksek Lisans programı ilerici ve güncel müfredatı öğretmenlerimizin profesyonel gelişimlerini desteklerken, öğrencilerimizin öğrenimine olan yaklaşımlarını yenilemek ve çeşitlendirmek üzere de tasarlandı. The Buffalo State, SUNY tarafından programın Yerel Koordinatörü Ayfer Yeniçağ’a programı tamamlayan ilk akademik grubumuzun çalışmalarında gösterdikleri olağanüstü performansları nedeniyle David Cardenas’a iletilmek üzere övgü dolu bir mektup iletti. Hisar Okulları akademik kadrosunun 24 kişilik ikinci grubu 2016-2017 Akademik Yılı’nda SUNY’den beş ders alacaklar.