Bilgisayar Eğitimi Bölümü öğretmenlerinin mentorluğunda lise öğrencilerimizden oluşan NoktaParantez Robotik Takımımız 19-20-21 Kasım tarihlerinde, Ülker Sports Arena’da Fikret Yüksel Vakfı tarafından düzenlenen First Robotics Competition Off-Season etkinliğine katıldı.

Eğlenmenin yanında, öğrencilerimiz birbirinden farklı becerilerini, zamanla yarışarak sergileme imkânı buldular. İlk gün pratik maçlarının ardından, 2. gün sıralama maçlarına geçildi. Takımımız ilk günün ardından 43 takımdan 22 takım arasına kalarak finallere katılma hakkını elde etti. Aynı zamanda takımımız mühendislik alanında uygulanan yaratıcı ve ilham veren çözümler için verilen “Rookie Inspiration Award” ödülünün de sahibi oldu. Son gün ise final maçları sonucunda; NoktaParantez takımının dahil olduğu ittifak grubu robot yarışmalarını 1. olarak tamamladı. Böylece NoktaParantez robotik takımımız “Winner Alliance” ödülünü de kazanmış oldu.

NoktaParantez takımı bu 2 ödülün yanı sıra Fikret Yüksel Vakfı tarafından Amerika’daki yarışmalara katılım için verilen “Grant Award (6000$)” ödülünü kazanarak masrafları için önemli bir kaynak sağlamış oldu.

Yarışma öncesi 6 haftalık süreç ve 3 gün süren yüksek tempolu etkinlik, öğrencilerimizin takım olabilme, sorumluluk bilinci, ortak bir hedef için çalışma, 3 boyutlu tasarım, elektronik, mekanik, programlama, grafik tasarım, animasyon, işbirliği, karar verme, problemlerle başa çıkma, moral yönetimi, birlikteliği güçlendirme, kendini ifade etme, kaynak yaratabilme, iş hayatı ile iletişim, yaratıcılık, paylaşma vb. bir çok becerilerini geliştirmelerine katkı sağladı.

Bundan sonraki süreçte takımımız Amerika’da düzenlenecek yarışmalar için çalışmalarına devam edecek.