Uluslararası Piyanistler Piyano Yarışması için Hisar’da…

19-21 Haziran 2017 ‘de okulumuzda Hisar Okulları 1. Uluslararası Piyano Yarışması düzenleyeceğiz.

Uluslararası ve ulusal pek çok yarışmada başarılara imza atmış okulumuz, kuruluşunun 20. Yılı şerefine, Türkiye ve Dünya’dan piyanistleri İstanbul’a davet ediyor.

Yarışma, klasik piyano müziğini teşvik etmeyi, yetenekli piyanistleri bulmayı ve desteklemeyi amaçlamaktadır. Öğrenciler, yarışma sayesinde ulusal ve uluslararası müzik okulları ve genç piyanistlerle tanışma imkanına da sahip olacaklar.

Tam zamanlı konservatuvar öğrencileri hariç, 6-18 yaş arası piyanistlere açık olacak yarışma, farklı yaş gruplarına göre 5 ayrı kategoride düzenlenecek.

Başvuru ve kayıtlarını internet üzerinden gönderecek yarışmacılardan ön elemeyi kazanan piyanistler, 19-21 Haziran tarihinde yarışma için seçtikleri eserleri seyirci karşısında canlı olarak çalacaklar.

Öğrenci performansları, ülkemizin önemli piyanistlerinden Gülden Gökşen, Sabri Tuluğ Tırpan, Levent Altıer, Burcu Aktaş Urgun ve Zeynep Yamantürk’ten oluşan jüri tarafından değerlendirilecektir.

Yarışmada her kategorinin birincisine para ödülü verilecektir. Yarışmada, tüm kategori birincileri arasından seçilecek bir öğrenciye ise Jüri Özel Ödülü olarak, yarışma ana sponsoru Cangöz Müzik desteği ile bir akustik piyano hediye edilecek.

Yarışma başvuruları 9 Aralık 2016 – 30 Nisan 2017 arasında kabul edilecektir.

Bilgi ve başvuru için yarışma websitesi için tıklayabilirsiniz.