Öğrencilerimizin teknolojinin çeşitli alanlarında potansiyellerini ortaya çıkarmak, geliştirmek fikriyle ortaya çıkan ve Bilgisayar Eğitimi Bölümü liderliğinde HisarCS öğrencileri tarafından bu yıl 3. kez düzenlenen Hisar Coding Summit, 10-11 Mart 2017 tarihlerinde, 220 öğrenci ve öğretmenin katılımı ile gerçekleşti.

HisarCS ekibi programlama, tasarım ve teknolojinin çeşitli alanlarında çalışan ortaokul ve lise öğrencilerimizden oluşmakta, günden güne büyümekte ve yeni katılan öğrencilerimizle gelişmektedir. “Öğrencilerden öğrenmek isteyen herkese” mottosu ile yola çıkan öğrencilerimiz farklı okullardan ve yaş gruplarından programlama ve tasarım konusunda kendini geliştirmek isteyen katılımcılar için iki gün boyunca çeşitli atölyeler düzenlediler.

Organizasyon kapsamında 15 farklı atölye düzenlendi; Scratch & MakeyMakey, Arduino ile Programlama, Raspberry Pi & Python, MIT App Inventor & Mobil Uygulama, Java/Processing, Maya ile 3D Tasarım, IOS Mobil Uygulama, Unity ile Oyun Geliştirme, Illustrator & After Effects, Fusion 360 ile 3D Tasarım, ChucK ve Sonic Pi ile Müzik Programlama, Image Processing, Machine Learning, LabVIEW, LEGO EV3 ile Robotik Programlama.

6 yıl önce öğrencilerimizin kendi öğretmenlerine Scratch eğitimi vermeleri ile Scratch Day olarak başlayan Hisar Coding Summit mezunlarımızın da desteği ile her yıl büyümeye devam ediyor. Hisar Coding Summit, öğrencilerimizin sorumluluk, ekip çalışması, akran öğrenimi, girişimcilik ve organizasyon becerilerini desteklemenin yanı sıra CS alanında potansiyellerini en üst seviyeye taşımalarını sağlıyor.

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerimiz ve mezunlarımız arasında bir köprü oluşturan bu önemli etkinlik aynı zamanda uluslararası alanda Scratch Day, Raspi Jam, Maker Fair, Arduino Day, Technovation Challenge tarafından da akredite olmuş bir etkinliktir.

Detaylara http://event.hisarcs.com web sitemizden ulaşabilirsiniz.

Etkinlik fotoğraflarına buradan ulaşabilirsiniz.