Öğrencilerimizin STEM alanındaki ilgileri ve sürekli zenginleştirdiğimiz müfredatımız doğrultusunda tasarlanan Ortaokul Idea Lab 14 Mart’ta açıldı.

Okulumuzun 20. yaşını kutladığımız bu özel senede, Okul Aile Birliğimiz, bu anlamlı projeye cömert bağışları ile destek verdi. Ortaokulda çocuklarımızın kodlamayı öğrenip, web tasarlama yapabilecekleri ve daha birçok teknolojik içerikli projeleri hayat geçirecekleri Idea Lab’in hayata geçirilmesinde çok önemli katkıda bulunan Okul Aile Birliğimize Idea Lab’den yararlanmaya başlayan öğrencilerimiz 3 boyutlu printer ile bastıkları Idealab hatırasını sundular ve velilerimize minik atölyeler düzenlediler.

Hisar Okulları, beraber çalışma, problem çözme, yaratıcılık, sayısal düşünme gibi 21.yy becerileri doğrultusunda müfredatımızı, öğrencilerimizin ihtiyaçları ve çağın gereklilikleri doğrultusunda uluslarası standartlarda planlamakta ve uygulamaktadır. Bu nedenle ortaokul binamızda yeni bir öğrenme ortamına olanak sağlamak amacıyla ortaokul kütüphanesi lise binasına taşındı ve yerine bir “maker space/idea lab” oluşturuldu. Aynı zamanda diğer branşlardaki öğretmenlerimizin de kullanabileceği yeni bir öğrenme alanı olarak öğrencilerimizin kullanımına sunulan Ortaokul Idealab, Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersleri, Bilgisayar Bölümü kulüp ve seçmeli dersleri, okul sonrası çalışmalar, FLL ve Technovation çalışmalarına ev sahipliği yapıyor olacak.

Okul Aile Birliğimize katkı ve destekleri için teşekkür ediyoruz.