Geleceğin Kaşifleri Kulübü öğrencilerimiz 1 Nisan’da FMV Erenköy Okullarında düzenlenen Triad Konferansına katıldılar. NASA JPL’den Dr. Umut Yıldız ile “Güneş Sisteminin Oluşumu ve Derin Uzay Çalışmaları” konusunda interaktif bir e-konferans gerçekleştirdiler.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Astrofizik Araştırma Merkezi (ÇAAM) ve Ulupınar Gözlemevi’nin kurucusu Astrofizik Profesörü Osman Demircan’in “Astrobiyoloji- Evrende Yaşam Araştırmaları” konulu konuşmasını dinleyerek merak ettikleri soruları sorma şansını yakaladılar.

Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümünden Doç. Dr. Burçin Ünlü’ nün biyofizik alanından yaptığı “Bakteriler Neden Hilmi Abi Gibi Yüzmez?” sunumunu keyifle dinleyerek Einstein’in öncülüğünü yaptığı biyofizik alanı ile tanıştılar.

Ayrıca Planetaryumda güneş sistemi sunumu ve İstanbul Üniversitesi Astronomi Kulübü öğrencileri ile güneş gözlemi etkinliklerini gerçekleştirdiler. Geleceğin Kaşifleri kulübü öğrencilerimiz Triad konferansından güzel kazanımlar ve deneyimler ile döndüler.