Zeynep Şen, 2011 yılında Hisar Okulları’nı bitirdikten sonra Sarah Lawrence College’da “World Literature & Creative Writing” okudu ve 2015 yılında başarıyla mezun oldu. Zeynep, üniversite öğrencilik hayatı boyunca boş durmadı; serbest çevirmenlik ve Time Out İstanbul dergisinde editörlük stajı yaptı; üniversitede ise araştırma asistanlığı yaptı. Mezuniyetinden sonra ise aynı anda bir çok alanda çalıştı: New York’ta Jennifer Lyons Literary Agency’de çalıştı; The Turkish Voice’te köşe yazarlığı ve gazetecilik yaptı; “The Society and Diplomatic Review”da çalıştı. Haziran 2016’da ise İstanbul’a döndü ve halen Word Link’in İstanbul ofisinde telif hakları temsilciliği yapıyor; Amerika, Yeni Zelanda ve Avrupa’dan sorumlu olarak ajansın yazarlarını Türkiye’ye getiriyor ve en önemlisi, Türk yazarların Amerika’da tanınırlığı için çalışıyor.

Bunun dışında, aylık olarak Varlık dergisi için yazıyor, konuk yazar olarak da Sabit Fikir Dergisi ve farklı dergilerde yazıyor. Ayrıca New York Journal of Books için kitap eleştirileri yazıyor…

İlk çeviri kitabı “Beckett Hatırlarken/Hatırlamak Beckett’i”yi imzalayarak okulumuzu ziyaretinde lise kütüphanemize hediye etmesi, hepimizi çok duygulandırdı. James Knowlson ve Elizabeth Knowlson tarafından kaleme alınan kitabın bu, Türkiye’deki ilk çevirisi.

Yolun açık olsun ve bizi hiç habersiz bırakma Sevgili Zeynep !