7-10 Haziran 2017 tarihleri arasında 8. sınıf öğrencilerimiz “Mission: ROME” gezisine katıldılar. Gezi süresince Piazza Navona, Pantheon Tapınağı, İtalya Meclis Binası, Mentecitorio Sütunu, Fontana Di Trevi (Aşk Çeşmesi), Piazza Spagna ve İspanyol Merdivenleri, Vatikan Müzeleri, Sistine Şapeli, St. Pietro Katedrali, Nemi Kasabası ve Albano Gölü, Villa Borghese ve Monte Pincio Tepesi, Via Del Corso Caddesi, Capitolini Tepesi, Vittoriano Zafer Anıtı, Piazza Venezzia, Kolezyum ve Roma Forumu, Castel Sant’Angelo ziyaret edildi. Öğrencilerimiz bu ziyaretler arasında verilen yemek molalarında ise İtalyan mutfağının eşsiz lezzetlerini de tatma fırsatı buldular.

Gezimizin bir akşamında ise Roma’nın önemli sembollerini “Işıklar Altında Roma” turu ile bir kez daha ziyaret edildi.

Tüm bu mekanlarda rehberlerimizin Roma tarihi ile ilgili detaylı anlatımları sayesinde öğrencilerimiz önemli olay ve mekanlar hakkında bilgi edindiler. Gezi boyunca Raphael, Michelangelo, Bernini gibi önemli İtalyan sanatçıların eserlerini inceleme fırsatı bulan öğrencilerimiz, Villa Borghese’de yaptığımız Rönesans sohbeti ile gezimizin hedeflenen kazanımlarını pekiştirmiş oldu.