Sanatı ve etkin öğrenmeyi okul hayatının ayrılmaz bir parçası olarak yaşayan Hisar Okulları öğrencileri Hisar Eğitim Vakfı Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu üyemiz Sinan Uzan’ın cömert destekleriyle dünyaca tanınan ve farklı ülkelerden gelen üç duvar resmi sanatçısı ile bir araya gelerek okulun amfi tiyatrosu ve çeşitli duvarlarını birer sanat eserine dönüştürdüler.

Fotoğraf: Defne G.

Fotoğraf: Defne G. ’19

Türkiye’de daha önce benzeri gerçekleştirilmemiş bu projeye 5. sınıftan lise son sınıfa kadar yaklaşık 335 öğrenci dahil oldu. Duvar resmi sanatının önemli organizatörlerinden olan ve 350’yi aşkın uluslararası proje gerçekleştiren Los Angeles kökenli Branded Arts kurucusu Warren Brand prodüksiyonu ile dünyaca ünlü üç duvar resmi sanatçısı ilk defa Türkiye’ye gelerek Hisar Okulları için tasarladıkları orijinal eserlerini hayata geçirdiler.

Öğrencilerin gerçek potansiyelini, eleştirel düşünce ve etkin işbirliği ile dünyaya anlamlı katkılar sunarak keşfedip geliştirme misyonu ile hareket eden Hisar Okulları, 2017-2018 akademik yılına keyifli bir başlangıç yapmış oldu. Daha önce de kendi inisiyatifleri ile okulda çeşitli duvarları boyayan Hisar öğrencileri bu projede prodüksiyon, lojistik, fotoğraf, video ve PR ekipleri kurarak etkin öğrenme örnekleri sergilediler.

Fotoğraf: Defne G.  Fotoğraf: Defne G.

Fotoğraf: Defne G. ’19

Röportajlar: Selin Ö. ’19 ve Sena K. ’19

Projeye İspanya’dan katılan Iker Muro (@mur0ne) kendisine mekan olarak okulun amfitiyatrosunu seçti. Muro’nun, amfitiyatro için oluşturduğu tasarımın ilham kaynağı İstanbul’un boğaz ve güneşi, esere sadece tek bir noktadan bakıldığında tüm çizgiler düz olarak görülebiliyor. Muro, eserini 3 gün içinde yoğun bir tempo ile tamamlarken Hisar’ın Advanced Placement sanat dersi alan lise öğrencilerinden de destek aldı.

Projenin ikinci sanatçısı İtalya’dan Teo (@moneyless1980) geometrik desenler kullanarak gerçekleştirdiği eserlerde ortaokullu öğrencilerle beraber çalıştı ve bu etkileşimin öğrencilere sanatla daha fazla ilgilenmek için ilham vermesini umduğunu belirtti.

Fotoğraf: Kuzey Ç. ’22

Masalsı anlatımları ile tanınan Ukrayna’lı sanatçı Aleksei (@aec_interesnikazki) Hisar için yaptığı ve iki duvarı kapsayan özgün figüratif çalışmasında kitaplarla büyüyen ağacın bilginin geleceği şekillendirdiğini anlattı. 5. ve 6. sınıf öğrencileri sanatçı ile “Hayalimdeki Ağaç ve Hikayesi ” konulu workshop’a katılarak kendi yorumlarını geliştirdiler.

Fotoğraf: Kuzey Ç. ’22

Projenin organizasyonunu üstlenen Warren Brand (@brandedarts) sanatın dönüştürücü gücünün öğrencilere umut ve ilham verdiğini belirtti.

Projeye destek veren Hisar Eğitim Vakfı Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Uzan dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen ve farklı stillerde çalışan sokak sanatçıları ile öğrenciler arasındaki etkileşimin iki taraf için de unutulmaz bir deneyim olduğunu ve öğrencilerin sanata olan ilgisini daha da artırmak ve okulun dinamizmini kampüse yansıtmaya devam etmek amacıyla önümüzdeki senelerde de devam edeceğini belirtti.