Dünyanın ilk sosyal girişimci ağı olan Ashoka‘nın Türkiye ofisi tarafından hayata geçirilen Fark Yaratan Sınıflar – Eğitimde Yenilikçi ve Güçlendirici Yaklaşımlar Projesi‘ne iki öğretmenimizle katıldık. 3. sınıf öğretmenimiz Nevruz Kılıç ve 4. sınıf öğretmenimiz Devrim Demirel sınıflarında yaptıkları yenilikçi ve güçlendirici uygulamaları paylaştılar. Proje, fark yaratan becerileri destekleyen sınıf içi uygulama örneklerine erişmeyi, bu uygulamaları derleyip görselleştirmeyi ve yaygınlaştırmayı içeriyor. Öğretmenleri hem kendilerini hem de öğrencilerini güçlendirmek için kullanabilecekleri kaynaklarla buluşturuyor.

Devrim öğretmenimizin paylaştığı Oyun Grupları uygulaması, öğle teneffüsünde sınıftaki tüm çocukların birbirleriyle o hafta için seçilen oyunları oynamasını ve böylece kimi zaman oyunlara davet/dahil edilmeyen çocukların da oyunlara katılmasını sağlıyor. Öğrenciler düzenli olarak bu uygulamayı değerlendirme şansı da buluyor.

Nevruz öğretmenimizin paylaştığı “Bardaklardan Kule Yapalım” oyunu, sınıf ortamında ihtiyaç duyuldukça çocukların dinlenerek dikkatlerini toplamaları ve işbirliği içinde çalışmaları için kullanılan bir uygulama. Grup çalışması ve devamında yapılan değerlendirme sayesinde çocuklar grup çalışmasının önemini eğlenerek öğreniyorlar.