Okulumuzun VEX Robotics takımı Mechaminds, İngiltere’de VEX Robotics Competition Lancashire Regional’a katıldı ve turnuvadan Design Award’la döndü. Lise Fen Bölümümüzün destek verdiği Mechaminds takımının yarışmaya katılma amacı, iki aylık süreçte yaptıkları çalışmalarını değerlendirmek ve 24 Şubat’ta İstanbul Zorlu PSM’de gerçekleşecek Türkiye Şampiyonası öncesi tecrübe kazanmaktı.

9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencilerden oluşan Mechaminds’da 11 ve 12. sınıf öğrencileri takımın mentorluğunu yaparken takımın yüksek çoğunluğunu oluşturan 9 ve 10. sınıf öğrencileri ise mentorları eşliğinde robot ve PR çalışmalarını yürütüyor. Eğitim ve sosyal sorumluluk projeleri de gerçekleştiren Mechaminds üyeleri, 13 Ocak’ta düzenlenen VEX IQ Middle School Off-Season Turnuvası’nda gönüllü olarak hakem, jüri gibi pek çok kritik görev üstlenmişti.

Yaptıkları çeviriler, hazırladıkları kaynaklar ve verdikleri eğitimler ile Türkiye’de yeni takımların gelişmesine destek olan Mechaminds, 24 Şubat’ta Türkiye şampiyonasında mücadele edecek. Bu esnada takım mentorları resmi turnuvada gönüllü çalışmalarına ve başhakemlik, teknik operatörlük gibi görevlerle kendilerini geliştirmeye devam edecekler.