7.sınıflardan 49 öğrencimiz, 6 öğretmenimizle birlikte 30 Mart – 2 Nisan tarihleri arasında İskoçya’nın Edinburgh şehrinde her yıl düzenlenen uluslararası Edinburgh Bilim Festivaline katıldılar, gezinin her gününde bilim dolu deneyimler yaşadılar.

National Museum of Scotland’da genetik, robotlar, teknoloji tarihçesi, farkı bölgelerde yaşayan canlıların maketleri, kayaçlar, mineraller, elementleri inceleme fırsatı buldular. Camera Obscura’da optik illüzyon, aynalar, ışık renk ve hologramlar ile ilgili onlarca aktiviteyi uygulayarak öğrendiler. Şehrin merkezindeki City Art Center’da gün boyunca birbirinden eğlenceli ve öğretici bilimsel atölyelere katıldılar. Glasgow’da bulunan Glasgow Scotland Street School Museum’da eski yıllarda uygulanan eğitim sistemi hakkında uygulamalı bilgi edindiler. Ardından Glasgow Science Center’da bir çok uygulamalı deneylere katıldılar. Gezinin son gününde ise yine Edinburgh’taki Our Dynamic Earth’de Dünya’nın oluşum sürecine tanıklık ettiler ve planetaryumda evrenin ve Dünya’nın nasıl oluştuğuna dair bilgilendirici bir film izlediler.

Tüm bunların yanında, öğrencilerimiz UNESCO Dünya Miras Listesi’nde bulunan Edinburgh şehri ve çevresiyle ilgili pek çok tarihi ve kültürel bilgilerle geri döndüler. Gelenekselleşen Edinburg Bilim Festivali gezimizin öğrencilerimize hem bilim dallarını hem de dünyayı tanıma anlamında önemli katkıları olduğuna inanıyoruz. Gezilerimiz ilerleyen yıllarda da devam edecek.