5. sınıf öğrencilerimizle 11 ve 12 Ekim tarihleri arasında Türkçe ve Sosyal Bilimler Bölümlerinin iş birliği ile beşeri yapı ve kültür izlerini tanıma, insanlığın ortak mirasına sahip çıkma amaçlarına yönelik Safranbolu gezimizi gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz, gezi öncesinde tarihi mekanları ve alanları etkili bir şekilde ziyaret etmeye yönelik “Müze Kültürü Eğitimi” aldılar. Gezi esnasında öğrencilerimiz ziyaret edilen Yörük Köyü, Cinci Han ve Hamamı, Kaymakamlar Müzesi Evi gibi yerlerin fotoğraflarını çekerek kendi gezi günlüklerini oluşturdular. Gezinin tamamlanmasından sonra sınıflarda öğrencilerimizin kalıcı öğrenmelerini sağlamak amacıyla fotoğraf ve günlüklerden faydalanarak disiplinlerarası çalışmalara dayalı broşür çalışmaları yapıldı.