Hisar Okulları olarak 2017 yılından beri ortak projeler yürüttüğümüz American Community Schools Athens (ACS Athens) ile “İşbirliği Protokolü” imzalamış olmanının mutluluğunu yaşıyoruz.

Okul Müdürümüz Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu ve Lise Müdürümüz Gülçin Cırık Doğramacı 8 Kasım 2018 tarihinde ACS Athens’ı ziyaret ettiler. Protokol aynı gün, Genel Müdürümüz Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu ve ACS Athens Başkanı Prof. Dr. Stefanos Gialamas tarafından imzalandı.

Hisar Okulları Eylül 2017’de ACS Atina öğrencilerini ağırlamış, ideaLab’de çeşitli atölyeler düzenlemiş, kodlama, programlama ve diğer bilgisayar ve teknoloji alanındaki tecrübelerini ACS öğrencileri ile paylaşmışlardı. ACS öğrencileri Hisar ideaLab ve Hisar öğrencilerinden aldıkları ilhamla Aralık 2017’de kendi okullarında ilk Coding Summit’i düzenlemişlerdi. Hisar öğrencileri liderliğinde gerçekleşen etkinlikte öğrencilerimiz Arduino, Adobe, Python, Fusion360 ve Scratch atölyelerinde eğitmenlik yapmış, 32 saatten fazla ders vermiş ve 200’ün üzerinde öğrenciyi uzmanlaşmaya başladıkları bu alanlarla tanıştırmışlardı.

İmzalanan bu protokol, sadece iki okul arasındaki işbirliğini değil, dünyanın önemli okul ve üniversiteleri ile ortak çalışmalar geliştirilmesini kapsamaktadır. Kurulan işbirliğinin öğrencilerimize akademik, sosyal ve kültürel anlamda büyük fayda sağlayacağına inanıyor, okulumuz için hayırlı olmasını diliyoruz.