Lise son sınıf öğrencimiz Mira S., çok kültürlü ailesinin hatıralarından derlenen kitabı ”Oma”nın imza gününü gerçekleştirdi.

Mira 8 yaşında devlet sanatçısı olarak tiyatro turnelerine katıldı, Lise’de okurken Boston Üniversitesi Konservatuarı Tiyatro Bölümü’nden üniversite seviyesinde dersler aldı ve Boston Çocuk Tiyatrosu’nda 3 yıl arka arkaya görev alan tek yabancı oldu. Pittsburgh Üniversitesi’nde ve Harvard McLean Hastanesi’nde yazları görev almak üzere araştırma projelerine seçildi ve okulumuzun Sosyal Sorumluluk Hizmetleri Bölümü’nün desteğiyle, Parıltı Derneği’nde kendi yaşında ve kendinden küçük görme engelli arkadaşlarıyla çalıştı.

Daha sonra aile köklerini tanımak amacıyla ve Türk Dili ve Edebiyatı ve Tarih bölümümüzün verdiği destek ile disiplinler arası bir proje tasarladı ve II. Dünya Savaşı’nı Almanya’da yaşamış babaannesinin anlattıklarını kaydetmeye başladı; “Oma” kitabımböyle doğdu.”Oma” şu anda tüm kitapçılarda ve Amazon Amerika, Almanya, İngiltere olmak üzere online sitelerde satılıyor. ”Oma”nın elde ettiği gelir ise Parıltı ve Başlangıç derneklerine bağışlanıypr ve ”Oma” yıl sonunda bir tiyatro oyunu olarak düzenlenerek sergilenecek.