Hisar Mechatronics takımları Mechaminds ve TechnoTigers 4 günlük Londra programını tamamladı. Londra’daki ilk günlerinde VEX Robotics Competition Regional Tournament’a katılan takımlarımız, geçen senenin ülke şampiyonları da dahil olmak üzere İngiltere’nin bir çok iddialı takımına karşı mücadele ettiler. Eğlenceli olduğu kadar öğretici de olan turnuvada iki takımımız da sıralama turlarını başarı ile tamamlayarak turnuvayı final turlarında çeyrek finalist olarak tamamladılar.Bir sonraki turnuvaları için hazırlık yapacak takımlarımız iki günlük özel kamp programına girdiler. İki günlük kamp programını tamamlayan öğrenciler, sürecin sonunda Stowe International turnuvası için yola çıktılar. İngiltere, Çin, Senegal, Finlandiya gibi bir çok ülkeden takımın katıldığı turnuvada takımlarımız gün boyu mücadele ettiler. Robotlarında yaptıkları kapsamlı değişiklikleri test etme imkanı bulan takımlarımızdan Mechaminds turnuvayı Çeyrek Finalist, TechnoTigers ise Yarı Finalist olarak başarı ile tamamladı.

Takımlarımız 2 Mart’ta gerçekleşecek Türkiye Şampiyonasına hazırlanıyor.

Öğrencilerimizin katıldığı turnuvalara ait videoları aşağıdaki linklerden izleyebilirsiniz.