Hisar Okulları olarak Dünya Kadınlar Günü’nü Görsel Sanatlar Bölümümüz’ün bu kapsamda Şubat ayından beri düzenlediği çeşitli etkinliklerle kutladık.

Dışavurumcu Sanat Atölyesi: Eğitmen, Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Aylin Varyantan ile birlikte ‘Dışavurumcu Sanat’ yaklaşımıyla bir grup öğrenci, öğretmen ve çalışanlarımız, 15 Şubat’tan itibaren haftada 2 saat süren atölyelerle 3 hafta boyunca üç sanat atölyesi üzerinden ”Kadınlığı Kutlama” etkinliği tasarladılar. Clarissa Pinkola Estes’in Kurtalara Koşan Kadınları’ndaki Bilge Kadın La Loba’dan ilham alarak çalışmalarına başladılar. İlk atölye süresince dört elementin dansını yapıp sahip olunan ama ihmal edilen kaynaklarla bağ kurdular. İkinci atölyede Rupi Kaur’un etkileyici şiir ve çizimlerinden etkilenerek gazete kağıdından heykeller ürettiler ve son atölyede kelimeleri özenle bir araya getirip onları canlandırarak şiire dönüştürdüler. Ortaya çıkan heykel, kadınların nesilden nesile aktardıkları bilgeliğin temsili bir dağı oldu. Bu çalışma, okulumuzda çeşitli alanlarda sergilenerek karşılıklı iletişim imkanı açan ve ilham veren bir çalışma oldu.

“Kadınların Hak Mücadelesi” konulu Yaratıcı Drama Atölyesi: Eğitmen Özengül Ergün eşliğinde Lise Portfolyo Kulübü öğrencilerimiz 4 Mart’ta kadın hakları ile ilgili çeşitli soruların cevaplarını oyun oynayarak deneyimledikleri bir atölye çalışması gerçekleştirdiler.

“Feminist Bize Benzer” konulu söyleşi – 6 Mart: Eda Gecikmez ve Zeyno Pekünlü’nün konuk olduğu ve Lise Kulüp öğrencilerimizin katıldığı söyleşi öğretmen ve çalışanların da katılımına açık olarak 6 Mart Çarşamba günü saat 14.05-15.35 arasında gerçekleşti.

Müzik Dinletisi – 8 Mart: 8 Mart Cuma günü saat 12.40’ta Lise öğrencilerimiz Müzik Bölümü öğretmenlerimiz eşliğinde C Blok 3. katta kısa bir konser vererek dinleyicilere çok keyifli dakikalar yaşattılar.