23 – 24 Şubat tarihlerinde TurkishKit ekibi tarafından programlama ve kodlama konularına ilgi duyan ve bu alanda ilerlemeyi hedefleyen lise düzeyindeki kız öğrencilere yönelik olarak gerçekleştirilen etkinliğe okulumuzdan 9 lise öğrencimiz katıldı. Apple Türkiye ofisinde gerçekleşen ve 35 kişilik sınırlı kontenjanı olan bu etkinlikte öğrencilerimiz 2 gün boyunca, üniversite öğrencilerinin verdiği Swift ve Sketch eğitimi ile Apple dünyasında sınırları belirleyecek uygulamalar geliştirmeyi öğrendiler. Öğrencilerimiz İlk gün Sketch’ten tasarladıkları Instagram ekranını 2. gün ise Swift üzerinden XCode ile ekranlarını kodladılar.

Lise öğrencimiz Nadin T’nin de eğitmen olarak yer aldığı bu etkinlik öğrencilerimizin potansiyellerini keşfetmeleri ve geliştirmeleri açısından oldukça başarılı geçmiştir.