Bilgisayar Eğitimi öğretmenlerinin mentorluğunda lise öğrencilerimizden oluşan NoktaParantez Robotik Takımımız, 5-6-7 Mart tarihlerinde Ülker Sports Arena’da Fikret Yüksel Vakfı tarafından düzenlenen First Robotics Competition Bosphorus Regional etkinliğine katıldı. 33 takımın yarıştığı etkinlikte, çeyrek finalde mücadele eden takımımız, Team Spirit ödülü ile yarışmayı tamamladı.

6 hafta süren hazırlık sürecinde öğrencilerimiz işbirliği içinde çalışarak verilen görevleri başarıyla yapabilen bir robot tasarladılar .Mekanik, elektronik ve programlama aşamalarını kapsayan robot tasarımı süresince öğrencilerimiz pek çok bilgi, beceri ve deneyim kazandılar. Üç gün süren yüksek tempolu etkinlik için Business ve Entrepreneurship grubu öğrencileri takımlarının görsel ve kurumsal kimliğini oluşturma, sosyal medya iletişimini yürütme, web sitesini yapma, tişört ve rozet tasarımına kadar bir çok çalışma yürüttüler. Bunun yanında, robot yapım ve diğer masraflar için kaynak oluşturmak amacıyla bir çok firmayla görüşmeler gerçekleştirerek bu görüşmeler sayesinde kendilerini ve fikirlerini ifade edebilme, sunum yapma, marka yaratma ve girişimcilik becerilerini geliştirdiler.

Takımımız, Nisan ayında Kanada’da düzenlenecek yarışma için çalışmalarına devam edecek.