Okulumuzun değerli kurucusu merhum Feyyaz Berker anısına, Müzik Bölümümüzün girişimi başlatılan Feyyaz Berker Klasik Müzik Konserleri kapsamında 2 Nisan Salı günü saat 20.00’de değerli piyanist İdil Biret’i ağırlayacağız.

İdil Biret 7 yaşında, TBMM’nin çıkardığı özel kanunla Fransa’ya müzik eğitimine gönderildi. Paris Konservatuvarı’nın yüksek piyano, eşlikçilik ve oda müziği bölümlerini birincilikle bitirdi.

Sayısız yurtdışı konserlerinde dünyaca ünlü şeflerin yönetiminde çaldı, birçok uluslararası festivale katıldı, uluslararası piyano yarışmasında jüri üyeliği yaptı ve sayısız uluslararası ödül aldı.

1971 yılından beri Devlet Sanatçısı olan Biret’in bugüne kadar seslendirdiği plak ve CD’lerin sayısı 80’i geçmektedir. Bu çalışmalar pek çok eleştirmenin hayranlığı ile karşılanmış ve sanatçının “çağımızın en önde gelen piyano ustalarından biri” olarak nitelenmesine yol açmıştır. Kendisini Feyyaz Beker Salonumuzda ağırlayacak olmanın gururunu yaşıyoruz.