Öğrencilerimizin teknolojinin çeşitli alanlarında potansiyellerini ortaya çıkarmak ve geliştirmek fikriyle 6 yıl önce öğrencilerimizin kendi öğretmenlerine Scratch eğitimi vermeleri ile Scratch Day olarak başlayan ve bu yıl 5. kez düzenlenen Hisar Coding Summit yaklaşık 200 öğrenci ve öğretmenin katılımı ile 19-20 Nisan günlerinde okulumuzda gerçekleşti.

“Öğrencilerden öğrenmek isteyen herkese” mottosu ile yola çıkan öğrencilerimiz farklı okullardan ve yaş gruplarından programlama ve tasarım konusunda kendini geliştirmek isteyen katılımcılar için iki gün boyunca çeşitli atölyeler düzenlediler. Organizasyon kapsamında Scratch, Arduino ile Programlama, Raspberry Pi & Python, MIT App Inventor & Mobil Uygulama, Java/Processing, Maya ile 3D Tasarım, IOS Mobil Uygulama, Unity ile Oyun Geliştirme, Illustrator & After Effects, Fusion 360 ile 3D Tasarım, Machine Learning, LabVIEW, LEGO EV3 ile Robotik Programlama atölyeleri düzenlendi.

Hisar Coding Summit, öğrencilerimizin sorumluluk, ekip çalışması, akran öğrenimi, girişimcilik ve organizasyon becerilerini desteklemenin yanı sıra CS alanında potansiyellerini en üst seviyeye taşımalarını sağlıyor.