7.sınıflardan 46 öğrencimiz, 5 öğretmenimizle birlikte 18 – 21 Nisan tarihleri arasında Fen Bilimleri Bölümü’nün her yıl organize ettiği geziyle Edinburgh Bilim Festivaline katıldılar.

İskoçya’nın Edinburgh şehrinde her yıl düzenlenen festivalin ilk gününde öğrencilerimiz Camera Obscura’da optik illüzyon, aynalar, ışık renk ve hologramlar ile ilgili onlarca aktiviteyi uygulayarak öğrendiler. Ertesi gün Glasgow şehrinde bulunan Science Center’da bir çok uygulamalı deneylere katıldılar. Ardından Edinburgh’ta bulunan National Museum of Scotland’da ilk klon koyun Dolly’i, robotları, teknolojinin tarihçesini, farklı bölgelerde yaşayan canlıların maketlerini, kayaçları, mineralleri ve elementleri inceleme fırsatı buldular. Gezimizin üçüncü gününde şehir merkezindeki City Art Center’da gün boyunca birbirinden eğlenceli ve öğretici bilimsel atölyelere katıldılar. Gezinin son gününde ise Our Dynamic Earth’deki sunumlar, simülatörler ve planetaryumda evrenin ve Dünya’nın oluşumuyla ilgili izledikleri bilgilendirici film ile adeta Dünya’nın oluşum sürecine tanıklık ettiler. Bunun yanında UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde bulunan Edinburgh şehri ve çevresinin tarihi, kültürü ile ilgili bilgi sahibi olarak, her günü bilim dolu deneyimlerle geri döndüler.