Ortaokul öğrencilerimiz Melis A., Ceren D., Lara Ann T., Ayşe S., Ceren T., Zeynep U., Andy Emre K. ve Alp D.
4-6 Mayıs tarihleri arasında Bilgisayar Bölümüm öğretmenlerimizin mentorluğunda Dublin’de gerçekleştirilen Uluslararası Coolest Project Yarışması’na katıldı. Öğrencilerimiz burs kazanarak katıldıkları bu yarışmada üç proje ile “hardware” ve “web” application kategorilerinde mücadele ettiler.

Öğrencilerimiz; Quary Life otonom bitki yetiştirme projesi, Seashells insanların hayatını plastiksiz ve çevre dostu bir yaşam haline getirmelerine yardım etmeyi hedefleyen bir bilgilendirme sitesi ve uPi Robotic Kit: Kullanıcılara Raspberry Pi ile bir robot oluşturmalarına yardımcı olup robotun sensörleri gibi farklı özelliklerini nasıl kullanıp kodlamaları gerektiğini öğreten donanım projesiyle yarışmaya katıldı. Birçok ülkeden 7-17 yaş arasında öğrencilerin katılmış olduğu yarışma sonucunda; Andy Emre K. ve Alp Doğan’ın “uPi Robotic Kit” projesi, senior Hardware kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü.

Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, proje sürecinde destek olan tüm bölümlere ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.