Disiplinlerarası bir kültürel miras kulübü olan Teknolojiyle İz Peşinde Kulübünün birinci dönem öğrencilerinin, daha önce yaptıkları Neolitik Çağ’da Çatalhöyük’ü canlandıran maket çalışması 9. sınıf öğrencilerinin çalışmalarıyla bir STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts and Maths) uygulaması boyutuna ulaştı. Öğrencilerimizin yaptığı bu Çatalhöyük maketinde Arduino uygulaması kullanılarak yanardağ “patlıyor”, nehir “akıyor”, nehirdeki balıklar “yüzüyor” ve insanlar hareket ediyor hale geldi. Bu maket aynı zamanda çok başarılı bir ortaokul-lise ortak çalışması örneği oldu. Maket ve animasyon çalışmasında emeği geçen Aras E., Deniz Ö., Ata G. , Kaya S., Emre Ş., Arda B., Can G., Can K., Kaan Ö. ve Berk K., Emre B., Yasemin T., Talya B. ve Nil K.’yı kutlar ve başarılarının devamını dileriz.