Kültür Merkezimizin 10. Yıl Sanat Etkinlikleri kapsamında bu hafta okulumuzda sanatçı Göksu Gül’ü ağırladık. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nden mezun olan sanatçı, Kampüsümüzdeki çalışmasını A Blok bina yanındaki bahçede yer alan Okulöncesi Müzik Sınıfının duvarında gerçekleştirdi Sanatçıyı hafta boyunca pek çok seviyeden öğrencimiz resim derslerinde izledi. Kendisi ile sohbet etme ve sorular sorma şansı buldu. Göksu Gül’e okulumuza kazandırdığı sanat çalışması ve öğrencilerimize yaşattığı farklı sanat deneyimi için teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Göksu Gül 1984 yılında Ankara’da doğdu. 2006 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nden mezun olan sanatçı, çizim yeteneğini doğaya olan merakı ile birleştirerek kişisel ve grup sergilerinde çalışmalarını sergiledi. Sanatçının doğayı inceleme ve analiz etme sürecinin ardından, özellikle son dönem çizimlerinde canlı formların değişim ve gelişim süreçleri açıkça fark edilir. Bu süreçleri daha sonra heykellerinde de farklı malzemeler ile keşfetmeye devam eden sanatçının, geniş tuvallerinde ise daha makro doğa tasvirleri görülmektedir. Formlar olarak bizlere “bedelsiz” bir estetik sunan varoluşa duyduğu hayranlığı izleyicilerle paylaşmaktadır. İstanbul’da yaşamakta olan sanatçı, pek çok dergide karikatürist olarak çalıştı.