Lise öğrencilerimizden Ece T., Ece D., Deniz E. ve Yağmur A., 18 Ekim 2019 tarihinde gerçekleşen Memphis, Tennessee’deki “Blocks and Beyond” araştırma etkinliğine Bilgisayar Eğitimi Mölümümüz mentorluğunda “Teaching Students Block-Based Programming in Utilising the Coding Summit and Rapid Prototyping” isimli poster çalışması ile başvuru yaptılar.

Öğrencilerimiz, araştırma projeleri ile MIT, Northwestern, ve Carnegie Mellon gibi üniversitelerden ve Google gibi şirketlerden katılımcıların bulunduğu bu etkinlikte yer alma hakkı kazandılar.

Scratch ve MIT App Inventor gibi blok-tabanlı programlama dillerini öğretme konusundaki tecrübelerini, “seri prototipleme” kavramı hakkında gözlemlerini ve öğrencilerin metin-tabanlı programlama dillerine geçiş süreciyle ilgili yorumlarını paylaştıkları çalışma için öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Program ile ilgili bilgi ye buradan ulaşabilirsiniz.