Lise 10. Sınıf öğrencilerimizden Buse S., Kimya alanında yürüttüğü çalışması ile ChemCYS (Chemistry Conference for Young Scientists) konferansından davet alarak hepimizi onurlandırdı.

ChemCYS konferansı, dünyanın saygın kimya derneklerinden biri olan Royal Flemish Chemical Society (KVCV) tarafından 1976 yılından beri düzenlenmektedir. 2018 yılında 14’üncüsü gerçekleştirilen konferans 31 farklı ülkeden araştırmacıları ağırlayarak Kimya ve ilgili alanlardaki son gelişmeler ve gelecekteki uygulamalar hakkında bilgi alışverişi yapılmasına zemin sağladı. Akademisyenlerin, araştırmacıların ve sanayi temsilcilerinin buluştuğu bu konferansın hedef kitlesini, doktora ve yüksek lisans öğrencileri oluşturmaktadır. Normalde lise öğrencilerinin katılımına açık olmayan bu konferanstan davet alan öğrencimiz bizleri gururlandırmıştır.

Öğrencimiz Buse S.’nin Kimya öğretmenlerimizden Ayşe Nur Çelikkol ile yürüttüğü “Pullulan graft hydrogels for the removal of various metal ions from aqueous solutions” isimli çalışması sudaki bazı ağır metallerin hidrojel aracılığıyla uzaklaştırılmasını inceliyor. Öğrencimizin ürettiği hidrojelin sudaki ağır metalleri uzaklaştırma performansı umut verici sonuçlar ortaya koyarken, bu alanda yürütülen çalışmalara da katkı sağlamaktadır.

Öğrencimizi ve öğretmenimizi bir kez daha tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.