Hisar okulları robotik ve mühendislik takımı Hisar Mechatronics bünyesinde çalışan öğrencilerimizin kurduğu takımlar Techno Tigers, Mechaminds, Hemlock ve Hestia 21-22 Aralık tarihlerinde Özyeğin Üniversitesi’bde düzenlenen VEX Robotics Competition turnuvasına katıldı. Sezonun ikinci turnuvasında, takımlarımız iki gün boyunca maçlara çıkarken, bir yandan da jüri mülakatları ve robotlarının turnuvaya hazırlanış sürecini anlattıkları mühendislik defterleri ile değerlendirmeye alındılar.

4 takımın sahaya ikili ittifaklar halinde çıktığı turnuvanın final turlarında Hisar takımları birbirleri ile ittifak oldular. 36 takımın katıldığı turnuva sonucunda Techno Tigers – Hestia ittifakı turnuvanın şampiyonu olurken, Mechaminds ve Hemlock ise yarı finalist olarak turnuvayı tamamladı.

İki gün boyunca devam eden turnuva sonucunda;
Techno Tigers ve Hestia: Tournament Champion Award
Mechaminds: Robot Skills Champion Award
Hemlock: Excellence Award
ile ödüllendirildi. Aldıkları ödüllerle Türkiye Şampiyonası’na katılmaya hak kazanan 4 takımımızı da kutluyoruz.

Hisar Mechatronics’in VEX Robotics ve diğer mühendislik çalışmalarına Instagram hesapları @hisarmechatronics ‘ten ulaşabilirsiniz