12. Sınıf Lise öğrencilerimiz Ali K. ve Umut Ö., geçen yıl hazırlamış oldukları “Atık Sularda bulunan Kurşun İyonlarının Nar Kabuğu (Punica Granatum) ile Temizlenmesi” isimli proje ile derslerdeki kazanımlarını uygulamaya, bilimsel araştırma basamaklarını ise projeye dönüştürmüşler ve sözlü sunumlarını 27 Mayıs-1 Haziran 2019 tarihlerinde USA-Boston’da düzenlenen “Harvard ve MIT Bilim ve Sanat Konferansında gerçekleştirmişlerdi.

Öğrencilerimizin hazırlamış oldukları araştırma raporu çift hakemli uluslararası Akademik Bilim dergisinin AJS (Academic Journal of Science ) Aralık 2019 sayısında yayınlanmak üzere kabul edildi. Öğrencilerimizin araştırma raporu the Swedish Research Council Index, Consortium of American Refereed Publications, OCLC WorldCat, Google Scholar, Genamics, Ulrich’s Periodicals, ResearchGate, and PBN/POL Index gibi ortak network paylaşım sitelerinde yayınlanacak. Öğrencilerimizi başarılarından dolayı tebrik ediyoruz.