Matematik Bölümü öğretmenlerimizden Yunus Emre Doğan, Büşra Koç ve Embie Saraç’ın birlikte hazırlamış oldukları “Oran Konusuna Genel Bakış” yazıları Apsistek Dergisi Aralık ayı sayısında yayınlandı.

Yazıda 6. Sınıf matematik ders müfredatı içinde oran ünitesi için oluşturulup uygulanan planın içeriğini yaptıkları literatür taraması ile destekleyerek anlatan öğretmenlerimiz, kavramın ilk sunuluşundan ünite sonuna kadar ilerleyen süreçte oluşması muhtemel kavram yanılgılarının neler olduğundan ve bu yanılgıların oluşmasını engelleyecek yaklaşımlardan bahsediyorlar. Yazılarını, oran kavramının uygulama alanlarından biri olan “harita ve ölçek” konusunda hazırladıkları çalışma hakkında bilgi vererek sonlandıran öğretmenlerimiz yazının hazırlanma aşamasında yayın kurulunda bulunan Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülseren Karagöz Akar’dan da akademik destek aldılar.

Apsistek Dergisi ortaokul düzeyinde matematik öğretme ve öğrenme süreçlerindeki niteliğin artırılmasına katkı sunmak amacıyla uygulamaya yol gösterici yazıların yayınlandığı mesleki ve popüler bir dergidir.