2020 YKS başvuruları ile ilgili ÖSYM tarafından yapılan açıklamalardan derlenmiş olan özet bilgilendirme metnimiz aşağıda yer almaktadır. Metnin dikkatli bir şekilde incelenmesi herhangi bir sorunla karşılaşılmaması açısından önemlidir.

12. Sınıf öğrencilerimizden hedefi yurtiçi ve yurtiçi-yurtdışı birlikte olanlardan YKS’ye girmek isteyenlerin resmi başvuru işlemleri için Üniversite Danışmanlık ve Kariyer Merkezimizden randevu almaları önemlidir. Hedefi yurtdışı olan ancak YKS’ye girmek isteyen öğrencilerimiz de Yurtiçi Üniversite Danışmanı Tarkan Gülbay’dan randevu alabilirler. (Belirlenen randevu saatinde öğrencilerin bilgileri sisteme girilecek ve fotoğrafları çekilecektir)

Konu ile ilgili olarak tüm sorularınız için Yurtiçi Üniversite Danışmanlık Ofisi ile irtibata geçebilirsiniz.

2020 YKS (YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI) BAŞVURULARI

YKS başvuruları, ÖSYM’nin yaptığı açıklama doğrultusunda 06 Şubat – 03 Mart 2020 tarihleri arasında yapılacaktır. (Geç başvuru tarihi 18-19 Mart 2020)

Başvuru

2019-YKS’de adayların başvuru süresi içerisinde öncelikle bir başvuru merkezi veya sınav koordinatörlüğüne giderek (okulumuzda son sınıf seviyesinde bulunan ve YKS’ye başvurmak isteyen öğrencilerin işlemleri, Yurtiçi Üniversite Danışmanlık Ofisi – Tarkan Gülbay tarafından gerçekleştirilecektir) kişisel bilgilerini ve sınava girmek istedikleri yer tercihlerini bildirmeleri ve daha sonra sınav ücretini yatırarak başvuru sürecini tamamlamaları gerekmektedir.

Önemli!

Sınav başvurusunun tamamlanması için;

1) Yurtiçi üniversite danışmanlık ofisine belirlenen randevu tarihinde ve saatinde giderek resmi başvuru işlemlerinin bilgisayar ortamında tamamlanması ve kişisel bilgiler ile sınav ve sınav merkezi tercihlerinin yer aldığı aday başvuru formunun alınması,

2) Daha sonra sınav ücretinin yatırılarak sınav başvurusunun tamamlanması gerekmektedir.

Başvuru sırasında, adayın bilgileri ve fotoğrafı elektronik ortama aktarıldıktan sonra Aday Başvuru Formu çıktısının dikkatle kontrol edilmesi ve imzalanarak görevliye verilmesi gerekmektedir. Başvuru merkezince onaylanmış bu formun özenle saklanması gerekmektedir.

Başvuru sırasında her adaya bir şifre verilecektir. Bu şifre adayın kendisine özgüdür. Başvuru bittikten sonra aday, Aday İşlemleri Sistemine (https://ais.osym.gov.tr ) girerek bu şifreyi sadece kendisinin bildiği ve başkası ile paylaşmayacağı bir şifre ile değiştirmelidir. Aday, ÖSYM ile her türlü işlemlerini T.C. Kimlik Numarası ve bu şifre üzerinden gerçekleştirecektir. Adaya özgü olan bu şifrenin bir başkası tarafından kötü amaçlı kullanılabileceği unutulmamalıdır!

Başvuru Sonrası

Başvuru işlemleri tamamlandıktan sonra Aday İşlemleri Sistemine girerek bilgiler mutlaka kontrol edilmelidir. Eksik veya değiştirilmesi gereken bilgiler var ve bu değişikliğin yapılmasına sistem tarafından izin veriliyor ise değişiklikler yapılabilir.

Sınav Ücreti

Sınav ücreti, başvuru süresi içerisinde, kılavuzun son sayfasında belirtilen bankalardan birine veya ÖSYM’nin resmi internet sayfasında yer alan “E-İŞLEMLER/ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile başvuru süresi içinde yatırılacaktır.

ÖNEMLİ!

2020-YKS’YE BAŞVURU YAPTIĞI HALDE SÜRESİ İÇERİSİNDE SINAV ÜCRETİNİ YATIRMAYAN ADAYLARIN BAŞVURULARI TAMAMLANMAMIŞ OLACAĞINDAN BAŞVURULARI İŞLEME ALINMAYACAKTIR.

2020YKS kılavuzu ÖSYM’nin resmi internet sayfasından yayınlanmıştır.

https://www.osym.gov.tr/TR,19224/2020-yks-basvurularinin-alinmasi-05022020.html

https://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2020/YKS/kilavuz05022020.pdf

Kaynak: www.osym.gov.tr