10. Sınıf öğrencilerimiz, 2019-2020 akademik yılı başından bu yana bilim araştırma dersi kapsamında “Metilen Mavisinin Fe iyonu içeren TiO2 destekli Klinoptilolit zeolit türü varlığında sudan uzaklaştırılması” projesi üzerinde çalışmaktalar. Proje sonuçları, metilen mavisinin atık sudan uzaklaştırılması için umut verici sonuçlar vermekte.

Bu proje, aynı zamanda , kimya ve polimer mühendisliği ile ilgili alanlarda önde gelen bir konferans olan 6. Uluslararası Kimya ve Polimer Mühendisliği Konferansı Komitesi (ICCPE’20) tarafından da kabul edildi. Organizasyonun amacı, ilgili alanlardaki gelişmeleri sunmak ve fikir ve bilgi alışverişine elverişli bir ortam yaratmak için dünyanın dört bir yanından bilim adamları konferans çerçevesinde bir ayara getirmek.

Konferans, 16-18 Ağustos 2020’de Çek Cumhuriyeti’nin Prag kentinde yapılacak.

Öğrencilerimiz ile gurur duyuyor, başarılarının devamını diliyoruz.