“Daha İyi Bir Dünya İçin Yapay Zeka” kitabının yazarı ve Microsoft Türkiye CTO’su Sayın Onur Koç, Lise kütüphanemizde 9. Sınıf öğrencilerimiz ile bir araya gelerek, “Teknolojinin gücü ile dünyayı pozitif yönde nasıl değiştirebiliriz?” konulu bir söyleşi gerçekleştirdi.

Onur Koç Hakkında:

Onur Koç’un 24 senelik yazılım geliştirme kariyerinin 19 senesi Microsoft ta 3 kıtada 5 ayrı gorevde geçti. XboxOne ve Azure Akıllı Bulut platformu gibi ürünlerde ürün geliştirme direktörlüğü yaptı. Yapay zeka ile ilgili teknolojilerle 10 yıldan fazla bir süredir çalışıyor. 5 sene önce Türkiye ye döndü ve Microsoft Türkiye de CTO görevini yürütmekte. Bu görevde Onur; Türkiye’ye yatırımlar çekmek, yapay zeka gibi yeni teknolojileri kullanarak Türkiye’den inovatif çözüm örnekleri çıkartmak ve yeni teknik yetenekleri keşfetmekten sorumlu. Onur, Dokuz Eylül Electrik Electronik mühendisliğinden mezun, University of Washington Micheal G. Foster School of Business de teknoloji liderliği üzerine yüksek lisansı bulunuyor. Daha iyi bir dünya için yapay zeka, kitabınında yazarı.