Technovation Girls, dünyanın dört bir yanındaki kız öğrencilere programlama, ürün geliştirme, girişimcilik ve liderlik konularında fırsatlar sunan uluslararası bir organizasyondur. Her yıl bu platformda, dünyanın farklı yerlerinden gelen kız öğrenciler toplumlarında yer alan önemli bir sorunu tanımlar ve çözüm üretmek üzere çalışırlar.

Technovation Girls yeni sezon hazırlıkları devam ederken, Lise öğrencilerimiz, 22 Şubat 2020 tarihinde Technovation Launch Event Turkey etkinliğini gerçekleştirdiler.

Öğrencilerimizin takımlara problem analizi, fikir üretme ve önceliklendirme, problemlere çözüm bulma, mobil uygulama prototipleri gerçekleştirme ve sunum konularında atölye çalışmalarının verildiği etkinlikte, konuk konuşmacılar da deneyimleri ile etkinliğe katılım sağladılar.

2012 yılından bu yana içinde bulunduğumuz Technovation Challenge ile programlama, ürün geliştirme, girişimcilik ve liderlik konularında çalışılmaktadır. Ortaokul ve Lise düzeyinde çok sayıda öğrenci ile proje kapsamında küresel bir problem ele alınarak, çözüme odaklanan bir mobil uygulama geliştirilmekte ve uygulamayı hayata geçirmek için kapsamlı bir iş planı ile süreç tamamlanmaktadır. Bu doğrultuda, 2012 yılından itibaren Technovation Challenge, yarışmasına katılım gösteren öğrencilerimiz, 2018 yılında Dünya Finallerinde ülkemizi San Francisco’da temsil ederek organizasyon tarafından “student ambassador” olarak seçildiler.

Bilgisayar Eğitimi Bölümü mentorluğunda gerçekleştirilen etkinlikte yer alan öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.