Cambridge Üniversitesi’nde düzenlenen PiWars Robotik yarışmasını 2019 yılında ilk kez Türkiye’de düzenleyen Lise öğrencilerimiz bu yıl da ikinci kez aynı etkinliğe imza attılar.

PiWars Türkiye yarışması öncesi düzenlenen eğitim programı yine Lise öğrencilerimiz tarafından gerçekleştirilmiş ve öğrencilerimiz yarışmaya kadar olan süreçte takımlara mentorluk ederek tüm takımların yarışma için hazır hale gelmelerine destek vermişlerdi.

6-7 Mart 2020 tarihlerinde 20 takım ve 120 katılımcı ile gerçekleşen PiWars yarışmasında rekabetten çok beraber öğrenme ve zorlukların üstesinden gelme bakış açısının hakim olması tüm ekiplerin amaçlarından biri olarak öne çıktı.

Otonom ve uzaktan kumandalı görevleri yerine getirmeye çalışan takımlar aşağıda belirtilen etaplarda yarıştılar:

• Pi Noon
  • Golf
  • Obstacle Course
  • Duck Shoot
  • Maze
  • Proximity Alert
  • Line Following
  • Smart City

Yarışma sonunda 1., 2. ve 3.’lük ödüllerinin yanısıra jürilerin titizlikle değerlendirmeleri sonucu inşaa ve tasarım, kod ve jüri özel ödülleri de sahiplerini buldu. Etkinliğimize katılan tüm takımları gönülden tebrik ediyoruz.

Ücretsiz olarak tüm Lise öğrencilerinin katılımına açık ve maddi açıdan robot kiti temin edemeyecek takımlara destek verilecek şekilde organize edilen PiWars etkinliği; tüm süreci başarı ile yöneten Lise öğrencilerimizin programlama, elektronik ve robotik konularında hakimiyetlerini artırmalarının yanı sıra mentorluk, liderlik ve organizasyon yeteneklerini geliştirmelerine de büyük katkı sağlıyor.

Bilgisayar Eğitimi bölümü mentorluğunda başarı ile gerçekleştirilen etkinliğin düzenlenmesini sağlayan tüm öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.