7 Haziran 2020 Pazar günü yapılacak olan LGS sınavı hakkındaki bilgilendirmeleri aşağıda ayrıntılı olarak bulabilirsiniz:

  • 2020 LGS kılavuzu yayımlanmıştır. Bu kılavuz meb.gov.tr adresinden de erişimine açıktır.
  • Sınav, 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılında 8’inci Sınıfın birinci döneminde uygulanan öğretim programları esas alınarak yapılacaktır.
  • Sınav, iki oturum hâlinde uygulanacak, çoktan seçmeli 90 soru sorulacak ve aynı gün yapılacaktır. Birinci oturum, 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve süresi 75 dakika; ikinci oturum ise 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve süresi 80 dakika olacaktır. Birinci oturumda, 8’inci Sınıf Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil, ikinci oturumda ise Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden sorular yöneltilecektir.
  • 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılında tüm öğrencilerimizin, Merkezi Sınav başvurusu Bakanlık tarafından yapılacaktır. Ancak sınava katılım zorunluluğu bulunmamaktadır.
  • 8. Sınıf öğrencilerimizin Merkezi Sınav başvurularına dair bilgiler, Okul İdaresi tarafından takip edilecektir. Velilerimiz de merkezi başvurusu yapılan öğrencimizin, 6 Nisan 2020 tarihinden itibaren Merkezî Sınav başvurularına dair bilgilerini e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden görebileceklerdir.
  • Başvuru işlemleri elektronik ortamda gerçekleştirileceğinden, olası sorularınızı Ortaokul Öğrenci İşlerine (bogrenciisleri@hisarschool.k12.tr) ve idareye sorabilirsiniz. Okul olarak öğrencilerimizin bilgileri 22 Nisan 2020 tarihine kadar kontrol edilerek gerekli güncellemeler tamamlanacaktır.
  • Fotoğraflı sınav giriş belgeleri 28 Mayıs 2020 tarihinden itibaren elektronik ortamda İdare tarafından alınacak, mühürlenerek onaylandıktan sonra öğrencilerimize teslim edilecektir. Sınav giriş belgesinde öğrencinin kimlik bilgileri ile sınava gireceği sınav merkezi, bina, salon ve sıra bilgileri yer alacaktır.

Sınava katılacak öğrencilerimize başarılar dieriz.