Harvard GlobalWE Makale Yarışması’nın bu yılki konusu “Bugün ülkenizdeki kadınların karşılaştığı en büyük zorluk nedir?” olarak belirlendi. Dünyanın farklı ülkelerinden ve okullarından katılan öğrenciler arasında Lise öğrencimiz Melis S. kaleme aldığı yazısı ile seçilen makaleler arasına girerek bizleri gururlandırdı.

Öğrencimizi kutluyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

Harvard GlobalWE Makale Yarışması Hakkında:

Harvard GlobalWE Makale Yarışması, öğrencileri kadınların statüsü ve hakları hakkında eleştirel düşünmeye teşvik etme amacını taşıyan ve dünyanın dört bir yanındaki seçilmiş Liselerde okuyan öğrencilerin tamamına açık olarak düzenlenen bir yarışmadır.

Her yıl bir tema üzerinden ilerleyen yarışmanın jürisi, gelen makaleleri değerlendirirken, öğrencinin temayı ne kadar iyi tanımladığı, sorunları nasıl açıkladığı, fikirlerini duygusal bir dille nasıl ilettiği ve potansiyel çözümlerin belirlenmesi noktasındaki görüşlerini baz almaktadır. Makaleler odak, içerik, akış, ifade, dil kullanımı, kelime bilgisi, üslup, dilbilgisi ve diğer teknik konularda değerlendirilir.