Hisar Okullarındaki eğitim hayatına 9. Sınıfta yüzde yüz başarı bursu ile başlayan Pınar Sevilmiş, 2016 yılında Hisar Lisesi’nden mezun oldu.

Hisar’da aldığı eğitim ve Yurtiçi Üniversite Danışmanlık Merkezinin çalışmaları ile Türkiye’deki üniversite sınavlarına hazırlanan Pınar; Türkiye genelinde sözelde 568. sırada yer alarak Koç Üniversitesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi bölümünü tam burslu olarak kazandı.

Lisans eğitimi sırasında, 2018 yazında, Burdur’da yer alan ve Roma İmparatorluğunun en önemli şehirlerinden biri olan Sagalassos Antik Kenti’nde sürdürülen arkeolojik araştırma projesine katılan Pınar, arkeolojiyi çok sevmekle birlikte, sinemaya olan ilgisinin giderek daha ağır bastığını farketti. Bunun üzerine kendi bölümüne ek olarak yine Koç Üniversitesinde Medya ve Görsel Sanatlar Bölümü ile çift anadal yapmaya başlayan mezunumuz, her iki bölümden de Haziran 2021’de mezun olacak.

Daha iyi bir dünya için bir canlıyı anlamanın ve anlatmanın en iyi formlarından biri olarak sinemayı gören Pınar, Hisar Okulları sayesinde hem akademik hem de sosyal gelişim anlamında pek çok bilgiyi akranlarına göre çok daha erken yaşlarda keşfetme fırsatı bulduğunu belirtiyor. Lise eğitimi esnasında tanıştığı Sofokles’ten Antik Yunan Tragedyaları, Shakespeare metinleri, tarih dersinde izlenen dönem filmleri gibi birçok farklı deneyimin kendisini edebiyat, sinema ve sosyal bilimler gibi alanlarda beslediğini ve bugünkü yolunu çizmede çok büyük rol oynadığını ifade ediyor.

Arkeoloji ile beslediği insan ve dünya tarihi bilgisini sinema ile perçinleyen Pınar’ın sinemaya olan sevgisi ve yeteneği yalnızca akademik sınırlarda kalmamış. 2019 yılında yapımcılığını üstlendiği kısa film projesi; Türkiye’nin en prestijli kısa film geliştirme atölyesi olan İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı’nın her sene düzenlediği “Köprüde Buluşmalar” atölyesinde seçilen ilk 5 projeden biri olarak büyük başarı kazanmış.

Şimdilerde Üniversite mezuniyet projesi olarak ilgilendiği ve hem yönetmenliğini hem de yazarlığını yaptığı yeni bir kısa film çalışması ile meşgul olan Pınar, aynı zamanda çekimleri yeni tamamlanan bir filmin de festival direktörlüğünü yapıyor. Mezunumuz 2019 yılından bu yana Netflix ve Universal Studios gibi şirketlerle çalışan İstanbul merkezli bir film prodüksiyon şirketinde staj yapmakta.

Sinema üzerine yüksek lisans eğitimi alarak kendini daha fazla geliştirmek isteyen mezunumuz, gelecekte hem yönetmen ve yazar olarak hem de yapımcı olarak film üretiminde aktif olmayı; bir yandan da akademide araştırmalarına devam etmeyi hedefliyor.

Hisar Okullarını özgürlükçü ve her daim yenilikçi olarak tanımlayan Pınar, Hisarlı olmayı ise şimdi olduğu kişiye ve hayallerine eşlik eden sürecin çok büyük bir parçası olarak görüyor.

Hem akademi hem de kariyer hayatında çok güzel çalışmalara imza atan sevgili mezunumuz Pınar’a yeni projelerinde gönülden başarılar diliyoruz.