Lise öğrencimiz Yağmur A., çocukluğundan beri çaldığı piyanoyu ve ilgisi olan matematik ve fizik dallarını birleştirerek yaratıcı bir projeye imza attı. Seslerin frekansları üzerine çalışan öğrencimiz gerçekleştirdiği deney ile bardaklardaki belirli su seviyelerinin çıkarttıkları frekansları kullanarak tüm frekanslara uyarlanabilecek, su seviyesi cinsinden, bir fonksiyon yazdı.

Bu süreçte, Avrupa İnovasyon Akademisi tarafından düzenlenen “Öğrencilerinizle Bilimsel Makale Yayınlamak” adlı webinara katılan Lise Fen Bilimleri Bölümünden öğretmenimiz Erkan Çermik ile bir araya gelerek deneyi ve deneyin sonuçlarını makaleleştiren öğrencimiz Yağmur’un çalışması “Open Schools Journal for Open Science” adlı bilim dergisinde yayınlanmaya hak kazandı.

Çalışması ile ana haberlerde de yer bulan öğrencimizi ve öğretmenimizi başarılarından dolayı tebrik ediyoruz.

“Building an Instrument by Generating a Function” isimli makaleye linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.