Hisar Lisesinden 2015 yılında mezun olan Aybüke Özdemir küçük yaşlardan beri içinde olan spor tutkusuyla kariyerini birleştirmeyi başarmış bir mezunumuz.

Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomi bölümü öğrencisi olan Aybüke aynı zamanda milli bir voleybolcu. Nilüfer Belediyesi Spor Kulübünde forma giyen mezunumuzun takımı Sultanlar Liginde yer alıyor.

Hisar’da okul voleybol takımının vazgeçilmez oyuncularından biri olan Aybüke profesyonel voleybol kariyerine Liseden mezun olduktan hemen sonra başlamış. Hisar Lisesinde okuduğu yıllarda hem akademik anlamda son derece donanımlı bir eğitim alan hem de Hisar’ın spor disiplini içinde yetişen Aybüke, milli bir sporcu olarak Hisar’ın kendisine çok fazla şey kattığını belirtiyor. Takım ruhu ve planlı çalışmayı en büyük kazanımları arasında gösteren mezunumuz, Hisar’da aldığı eğitim sayesinde, spor dışındaki yeteneklerini ve ilgi alanlarını da keşfedebilmiş.

Genç yaşına rağmen spor kariyerine pek çok başarıyı sığdıran Aybüke; 2015 yılında Genç Milli Takımı ile Avrupa 3.lüğü ve 2017’de Dünya Kulüpler Şampiyonası 4.lüğü derecelerini alırken, 2019 yılında Avrupa Cev Challenge Cup 2. Liginde de oynama fırsatı elde etmiş.

Profesyonel voleybol kariyerine sağlığı el verdikçe devam etmek isteyen Aybüke, bir yaşam biçimi olarak gördüğü spor hayatından kopmak istemiyor. Voleybolu bıraktığında sporcu menajeri olarak yine voleybolun içinde yer almak isteyen mezunumuz Hisar Okullarını “bir okulda fazlası; gerçek hayata hazırlayan bir yuva” olarak tanımlarken Hisarlı olmayı da “önemli bir ayrıcalık” olarak görüyor. Sevgili Aybüke’ye daha nice başarılar diliyoruz.