Her yıl olduğu gibi, bu yıl da Hisar Okulları olarak, İstanbul Liseleri Felsefe Kulüpleri Platformu’nun (İLFKP) düzenlediği İnsan Hakları Günü’ne ev sahipliği yapıyoruz.

12 Aralık 2020 tarihinde gerçekleşecek ve pandemi koşullarında çevrimiçi olarak düzenlenecek etkinliğimizdeki oturumlara İstanbul liselerinin yanı sıra bu yıl ilk kez Yunanistan, Umman ve Çin’den de lise öğrencileri katılacak. Atölye şeklinde gerçekleşecek olan oturumların üst başlığı, içinden geçmekte olduğumuz pandemi koşullarının da etkisiyle, “Pandemide Hak ve Özgürlükler” olarak belirlendi. Türkçe ve İngilizce olarak gerçekleştirilecek atölye oturumlarını, akademisyenler ve alan uzmanları modere edecekler.

Açılış konuşmasını, Türkiye Felsefe Kurumu Başkanı İoanna Kuçuradi’nin yapacağı etkinlikte, online olarak gruplara ayrılacak olan öğrenciler aşağıda yer alan alt başlıklardaki atölye çalışmalarını yapacaklar. Öğrenciler, çalışmalar sonunda yeniden bir araya gelerek atölyelerdeki çıktıları birbirleriyle paylaşacaklar.

Program akışını aşağıda bulabilirsiniz:

İnsan Hakları Günü

12 Aralık Cumartesi 2020

10:00 Açılış

Hisar Lisesi Müdürü Okan Uzelli

Türkiye Felsefe Kurumu Başkanı / Maltepe Üniversitesi İnsan Hakları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. İoanna Kuçuradi

10:40 Atölyelerin başlaması

13:30 Kapanış için buluşma

*****

Atölyeler:

1. Pandemide Eğitim Eşitliği ve Eğitimin Geleceği (İngilizce)

Ezgi Tunca / Eğitim Reformu Girişimi – ERG