İstanbul Liseleri Felsefe Kulüpleri Platformu’nun (İLFKP)’nin yıl içi etkinlikleri kapsamında son 4 yıldır okulumuzda düzenlenen İnsan Hakları Günü etkinliği bu yıl da okulumuzun Sosyal Bilimler Bölümü öğretmenleri liderliğinde Hisar Lisesi öğrencileri tarafından organize edildi.

Bu yıl ilk kez uluslararası düzeyde gerçekleşen İnsan Hakları Günü etkinliğine Çin’den Utahloy International School of Guangzhou, Umman’dan Al Sahwa Schools, Yunanistan’dan ACS Athens ve Pinewood The American International School of Thessaloniki okulları ile Türkiye’nin farklı illerinden pek çok özel ve devlet okulu katıldı.

Türkiye Felsefe Kurumu Başkanı Prof. Dr. İoanna Kuçuradi’nin ve Okul Müdürümüz Okan Uzelli’nin açılış konuşmalarıyla başlayan etkinliğimiz bu yıl “Pandemi ve İnsan Hakları” teması kapsamında 200’e yakın öğrencinin katılımıyla 8 ayrı atölye başlığı altında sürüdürüldü. Atölye paylaşımları ve kapanış konuşmalarıyla tamamlanan etkinliğimizin, atölye içerikleri önümüzdeki günlerde Türkçe- İngilizce bir kitapçığa dönüştürülerek yayınlanacak.

Atölye moderatörlerimiz Ezgi Tunca, Ferda Keskin, Sezai Ozan Zeybek, Ertan Kardeş, Gökçe Çataloluk, Osman Elbek, Özgür Aktükün, Ahmet Türker’e ve katılımcı okullara teşekkür ederiz.

Prof. Dr. İoanna Kuçuradi’nin açılış konuşmasını izlemek için lütfen tıklayınız.

Etkinlik programımızı aşağıda görebilirsiniz:

12 Aralık Cumartesi

10:00 Açılış

Hisar Lisesi Müdürü Okan Uzelli

Türkiye Felsefe Kurumu Başkanı / Maltepe Üniversitesi İnsan Hakları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. İoanna Kuçuradi

10:40 Atölyelerin başlaması

13:30 Kapanış için buluşma

1.Pandemide Eğitim Eşitliği ve Eğitimin Geleceği(İngilizce)

Ezgi Tunca / Eğitim Reformu Girişimi – ERG

2.Pandemi ve Diğer Canlıların Haklarının Korunması (İngilizce)

Sezai Ozan Zeybek / Forum Transregionale Studien

3.Kapatılma ve Özgürlükler (İngilizce)