Hisar Okullarındaki eğitim hayatına 5 yaşında Okulöncesinde başlayan Bahadır Ünal 2012 yılında Hisar Lisesinden mezun oldu.

Mevcut problemlerimizin çözümlerine yönelik yenilikçi yazılımlar üretmek fikrinden büyük heyecan duyan Bahadır, Bilkent Üniversitesinde Bilgisayar Mühendisliği okudu. Mezuniyet sonrası 1 sene boyunca Huawei firmasında telekomünikasyon alanındaki “big data” projelerinde yazılım test mühendisi olarak görev aldı. Şimdilerde Siemens’te çalışmakta olan mezunumuz endüstriyel otomasyon cihazlarının “cloud” ve “edge” teknolojileriyle entegrasyonunun amaçlandığı projelerde test otomasyon yazılımları geliştiriyor. Profesyonel kariyerinin yanı sıra Bahçeşehir Üniversitesinde Bilgisayar Mühendisliği bölümünde tezli yüksek lisans eğitimine de devam eden Bahadır yüksek lisans çalışmaları kapsamında makine öğrenmesi ve derin öğrenme tabanlı projeler geliştiriyor.

Problemi anlamak, çözümü tasarlamak, doğru teknolojilerle en başarılı algoritmaları geliştirmek ve ürünü kullanıcıya sunmak gibi süreçlere katkıda bulunmayı önemseyen mezunumuz Hisar’da öğrendiği özgür düşünmenin kendisine yol açtığını; özgür düşünmenin akademik ve profesyonel alanlarda verdiği kararların doğruluğunda çok etkili olduğunu belirtiyor.

Hisar’da okuduğu yıllarda dahil olduğu müzik çalışmaları sayesinde Bilkent Üniversitesi mezuniyet sınıfının sanat dalında en başarılı öğrencisine verilen “Art Buff” ödülünü alan Bahadır, Hisar’da yer aldığı toplum hizmetleri projelerinde edindiği deneyim ile Bilkent Üniversitesi’nde GünKöy (Güneş Köyden Doğuyor) projesinin koordinatörlüğünü üstlenmiş. Öğrenci eğitim ekibiyle kütüphanesi olmayan köy okullarına giden mezunumuz buralarda sanat ve spor alanlarında çeşitli aktiviteler düzenlerken, okul duvarlarını boyayıp kütüphane inşa etmişler. Tüm bu başarılı gönüllü çalışmaları neticesinde Bahadır mezun olurken Öğrenci Dekanlığı tarafından verilen onur belgesine layık görülmüş.

Akademide, “deep learning” algoritmalarıyla duygu analizini optimize edebilmek üzerine çalışmalar yapan mezunumuz, şu an bulunduğu şirkette ya da ileride kendi kuracağı ekibiyle çalışmalarını geliştirip bir ürün olarak sunmayı ve sektörde kalıcı bir başarı elde etmeyi hedefliyor.

Hisar Okullarını sevgi dolu bir ortamda içindeki potansiyeli tanıyıp bugün olduğu kişi olmasını sağlayan bir yer olarak gören Bahadır, Hisarlı olmayı ise yaratıcı bir bakış açısı ile fark yaratmak için gereken özgüven ve donanıma sahip olmak olarak tanımlıyor. Sevgili mezunumuz Bahadır’a gelecek hedeflerinde gönülden başarılar diliyoruz.