Görsel Sanatlar Bölümümüz tarafından düzenlenen sanatçı-öğrenci buluşmalarında üçüncü konuğumuz sanatçı Eda Gecikmez oldu.

Öğrencilerimize sanat pratiğinde kolaj tekniğini anlatan Eda Gecikmez; kolajın sanatçının yaratım sürecinde evrildiği noktalara değinerek örnekler gösterdi. Sanatçı aynı zamanda Ankara Galeri Nev’de gerçekleşen mekâna özgü kolaj yerleştirmesinin kavramsal çerçevesini de öğrencilerimizle paylaştı.

Eda Gecikmez Kimdir?

Eda Gecikmez, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Resim Bölümü’nden mezun oldu. Lisans eğitimi sırasında bir yıl İspanya Valencia Politeknik Üniversitesi San Carlos Güzel Sanatlar Fakültesi’nde eğitim gördü. 2016- 2017 döneminde Beyrut, Lübnan’da Ashkal Alwan Plastik Sanatlar Derneği’nin düzenlediği Home Workspace Sanat Eğitimi Programı’na katıldı. 2019 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sanat ve Tasarım Yüksek Lisans programını bitirdi. 2004 yılından itibaren yurtiçi ve yurtdışında birçok karma sergiye katıldı, uluslararası sanat projelerinde yer aldı. Son olarak, Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Resim Bölümü Sanatta Yeterlik Programı’na başlayan Gecikmez çalışmalarını İstanbul ve Ankara’da sürdürmektedir.